Monday, October 12, 2015

Majlis Penutupan dan Penyampaian Hadiah Aktiviti Bulan Bahasa 2015 (Sesi Pagi)

Program Bulan Bahasa 2015  anjuran Panitia Bahasa Malaysia SKTPP telahpun menutup tirainya pada 12 Oktober 2015. Walaupun mempunyai kekangan masa dan penutupan sekolah akibat jerebu, hanya terdapat satu dua aktiviti sahaja yang tidak sempat dilaksanakan. Namun begitu, Program Bulan Bahasa tetap disempurnakan dengan jayanya.

Jawatankuasa Pelaksana Bulan Bahasa 2015 merakamkan jutaan terima kasih kepada semua guru yang terlibat khususnya guru matapelajaran Bahasa Malaysia yang bertungkus-lumus menjayakan program tersebut. Tidak lupa juga ribuan terima kasih kepada murid-murid yang telah memberi komitmen dalam menjayakan Bulan Bahasa pada tahun ini. Semoga program ini akan membawa manfaat khususnya dalam memperkasa Bahasa Malaysia dalam kalangan murid-murid.

Yang kurik itu kendi,
Yang merah itu saga,
Yang baik itu budi,
Yang indah itu bahasa.

Berikut adalah paparan sepanjang berlangsungnya Program Bulan Bahasa 2015.Peserta-peserta pertandingan mendeklamasikan sajak bagi tahun 4.Peserta pertandingan Syair dan Syarahan bagi pelajar tahun 5 dan 6.Penyampaian hadiah disempurnakan oleh PK1; Tuan Haji  Ahmad Fuadi bin Sarham

Disediakan oleh:
Norbaizura Nordin

No comments:

Post a Comment