Sunday, June 13, 2021

Peranan Ibu Bapa & Murid Sepanjang PdPR Dijalankan.

Salam inspirasi untuk semuađź’“

Seperti dalam sidang media khas oleh Dr Radzi Jidin (Menteri Kanan Pendidikan) yang lalu, semua sekolah di Malaysia akan menjalani Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) bermula 14 Jun sehingga 17 Julai 2021 selama 25 hari persekolahan. Oleh itu cikgu harap semua murid dan ibu bapa bersedia dalam melaksanakan tanggungjawab masing-masing. Di sini cikgu kongsikan panduan peranan buat ibu bapa dan murid sepanjang sesi PdPR dijalankan. Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu kita semua dalam mendapatkan ilmu yang bermanfaat.

Selamat menjalani PdPR dan semoga terus bersemangat dalam menuntut ilmu untuk semua murid-murid SKTPP!
Selamat Kembali PdPR

#staysafe

#staypositive

#stayhealthy

3 comments:

 1. Salam..cikgu, saya mohon pertolongan untuk dapatkan kelas utk anak saya memandangkan anak saya masih belum ditempatkan di dalam mana2 kelas lagi selepas saya masuk mendaftar di SK Taman Putra Perdana pd bulan April 2021 dari sekolah asal SK Sg. Gelugor, Penang. Disebabkan pd tarikh saya daftar masuk tersebut adalah pd 26 & 27 April 2021 sekolah telah ditutup krn isu covid-19. Oleh yg demikian, saya memohon bantuan sekolah & cikgu untuk mendapatkan penempatan kelas di tahun 2 untuk anak saya bagi membolehkan anak saya mengikuti kelas pdpr semasa lockdown 3.0 ini.
  Berikut adalah detail anak saya:-
  Nama: MELUR ALYA TASNEEM BR MOHD SHUKRI
  Tahun: 2
  No. Tel ibu: 016-2657919

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya juga telah beberapa kali call pihak sekolah namun tiada jawapan & saya dimaklumkan oleh security guard bahawa tiada staff yg akn datang ke sekolh sepanjang lockdown 3.0 ini.

   Delete
 2. Waalaikumsalam... nanti pihak sekolah akan memghubungi puan ya. Tkasih

  ReplyDelete