Sunday, September 30, 2012

PROGRAM EKSPRESI DIRI

TARIKH: 29 September 2012
MASA: 8.00 pagi hingga 6.00 petang
TEMPAT: SK Taman Putra Perdana  

LATAR BELAKANG:
Kecemerlangan akademik dan kestabilan emosi adalah elemen-elemen yang boleh digerakkan melalui motivasi. Justeru itu, atas dasar kepercayaan bahawa kecemerlangan akademik lahir dari kesedaran dan kegigihan menuntut ilmu maka program motivasi digarap dengan pelbagai aktiviti agar para pelajar mempunyai keyakinan diri yang tinggi dan bersedia mencipta kecemerlangan diri dari segi sahsiah dan akademik.

OBJEKTIF PROGRAM:
1. Mengenal pasti sesuatu yang memberi inspirasi kepada diri supaya berusaha.
2. Menganalisis setiap tingkah laku yang membawa implikasi sama ada positif ataupun negatif.
3. Memberi kesedaran kepada pelajar tentang pentingnya ilmu pengetahuan dalam kehidupan. 

RINGKASAN PROGRAM:

Program ini bermula dengan sesi pendaftaran pada jam 8.00 pagi. Seramai 158 orang peserta yang terdiri daripada murid-murid Tahun 4 SKTPP bersama 20 orang fasilitator dari Universiti Sunway dan Puan Yazilmiwati binti Yaacob, Pengerusi Mujahadah Agro Camp yang hadir untuk menjayakan program ini.

Program ini dilaksanakan dengan tujuan persediaan fizikal, mental dan emosi kepada murid-murid Tahun 4 supaya sentiasa bersedia dalam pelajaran di Tahap dua disamping dapat membantu memotivasikan diri agar lebih fokus untuk mencipta kecemerlangan diri terutama dalam membina target dalam setiap peperiksaan.

Program berakhir pada jam 6.00 petang. Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua peserta, fasilitator dan guru-guru yang hadir. Turut hadir dalam program ini ialah Tuan Haji Shaharuddin bin Ajam, YDP PIBG SKTPP yang merasmikan majlis penutup. Semoga usaha ini memberi manfaat yang besar terhadap semua murid dan seterusnya lebih fokus untuk mencipta kecemerlangan diri khususnya dan sekolah amnya.

GAMBAR-GAMBAR PROGRAM:
Slot berkenalan dengan fasilitatorSlot LDK 1Slot ceramah motivasi yang disampaikan oleh Puan Yazilmiwati binti Yaacob


Slot LDK 2


Slot LDK 3

Penyampaian cenderamata kepada Puan Yazilmiwati binti Yaacob

Penyampaian sijil dan cenderamata kepada Encik Ashraf Azman, wakil fasilitator 

Penyampaian sijil kepada adik Aniq Iqbal, wakil peserta kursus

No comments:

Post a Comment