Monday, June 29, 2015

Laporan Perhimpunan Rasmi Minggu ke-22 (Sesi Pagi )

Hari : Isnin
Tarikh : 29 Jun 2015
Masa : 7.30 pagi - 8.00 pagi

Guru Bertugas :
  1. Ustaz Zurilazman Abdullah
  2. Siti Rabiaah Mohammad
  3. Nurul Iman Illyas
  4. Ainul Balkish Mohd Aris
  5. Rosmizawati Yusub
  6. Nurzainon Mohd Razali
  7. Julaili Onian
  8. Ustazah Norazlina
LAPORAN


1.0   Nyanyian lagu Negaraku, lagu Negeri dan lagu Sekolah dipimpin oleh adik Husna Aqilah. Bacaan doa oleh Fakhrul Akbar dan ikrar murid oleh Iffah Firzana. Ikrar Rukun Negara dan Keselamatan Jalanraya dipimpin oleh Puan Siti Rabiaah.2.0    Laporan Guru Bertugas Minggu Lepas (Pn Rosmawati )
Beliau memberi peringatan kepada murid yang tidak beratur selepas rehat terutama murid yang tidak mengikuti program tadarus. Murid juga diingatkan untuk tidak membuat bising ketika menaiki tangga sehingga mengganggu pembelajaran kelas lain. Beliau juga menekankan untuk memastikan kelas sentiasa dalam keadaan bersih.


3.0    Ucapan Guru Bertugas Mingguan (Pn Siti Rabiaah)
Tema ucapan beliau pada minggu ini ialah adab menuntut ilmu. Beliau menekankan betapa pentingnya keikhlasan menuntut ilmu kerana ALLAH. Menuntut ilmu juga memerlukan semangat yang tinggi serta tidak mudah berputus asa. Ilmu yang dituntut perlulah diamalkan dan disebarkan bagi memperoleh keberkatan.


4.0    Perkataan LAWAD
Bahasa Malaysia - berlabuh = singgah
Bahasa Inggeris - factory = kilang
Bahasa Arab -   Alifatun   = jinak

5.0    Penyampaian Hadiah Kebersihan Kelas
Hadiah disampaikan oleh Pn Hajah Rohaidah
PPKI - pertama : Lenovo
           kedua     : Apple
           ketiga     : Dell

Tahun 6 - pertama : Iswara
                 kedua    : Savvy
                 ketiga    : Myvi


Tahun 5 - pertama : Zeta
                 kedua    : Tetha
                 ketiga    : Delta

Tahun 4 - pertama : Neptun
                 kedua    : Pluto
                 ketiga    : Musytari

6.0    Ucapan Ustaz Zurilazman

 Ustaz memaklumkan beliau telah mengikuti ceramah berkaitan serangan ke atas palestin. Sehubungan dengan itu, telah dilancarkan Tabung Palestin  di sekolah bermula hari ini sehingga 10 Julai 2015. Beliau memohon murid-murid dan warga sekolah untuk menyumbang tambahan pula di bulan ramadhan ini, umat islam adalah dialu-alukan untuk bersedekah. 


7.0    Ucapan Ustazah Asma

Beliau memaklum akan diadakan pertandingan mewarna dan melukis poster sebagai salH satu program PPDa. Program akan berlangsung esok hari, 30 Jun 2015 selepas waktu rehat.

8.0   Ucapan Pentadbir (Tn. Hj. Ahmad Fuadi Sarham, PK1)

Beliau mengingatkan murid terutama Tahun 6 yang akan menduduki peperiksaan untuk mengamalkan segala adab menuntut ilmu yang diterangkan oleh Pn Siti Rabiaah. Beliau turut berpesan, agar murid memastikan kelas bersih kerana kelas yang bersih adalah sebahagian daripada iman. Beliau turut mengajak murid yang beragama Islam untuk mengambil peluang beribadah sempena Ramadhan. Tn. Hj. Ahnad Fuadi turut memperkenalkan guru yang baru bertukar iaitu Pn. Umi Nazra


Disediakan oleh : Puan Nurul Iman binti Illyas

No comments:

Post a Comment