Tuesday, January 31, 2023

Program Alam Menengah Tahun 2023

Pada penghujung bulan Januari Tahun 2023, Unit Bimbingan dan Kaunseling dengan kerjasama Jawatankuasa Guru Tahun 6 telah menganjurkan satu program khas buat semua murid Tahun 6 iaitu Program Alam Menengah. Proram Alam Menengah ini telah bermula pada jam 7.45 pagi dan berakhir pada jam 10.00 pagi, bertempat di Dewan Perdana SK Taman Putra Perdana. Para peserta sangat bertuah kerana didatangi dua orang penceramah yang pakar dalam memberikan ceramah 'Alam Menengah' iaitu Puan Hasliza Hassan dan Puan Siti Juliana Mohamed. Kedua-dua orang penceramah ini merupakan Guru Bimbingan dan Kaunseling dari SMK Putra Perdana. 

Maklumat berkaitan program:

Tarikh: 31 Januari 2023
Hari: Selasa
Masa : 7.45 pagi hingga 10.00 pagi
Tempat: Dewan Perdana SK Taman Putra Perdana
Sasaran: Semua murid Tahun 6 berjumlah 309 orang

Objektif program:

1. Membolehkan murid-murid memperoleh pengetahuan, kemahiran dan nilai bagi persediaan mereka berhadapan situasi sekolah menengah.

2. Memberi motivasi dan inspirasi kepada murid-murid untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran baru di sekolah menengah dan menanam usaha dari awal persekolahan bagi mencipta kejayaan dan kecemerlangan diri pada masa depan. 

Buku Program : https://anyflip.com/bdxnv/roim/

Berikut merupakan slaid dan video yang dikongsi oleh penceramah:

Slaid Taklimat Program Alam Menengahhttps://anyflip.com/bungw/alys/

Video korporat SMK Putra Perdana: https://www.youtube.com/watch?v=MhmfS5Hpgw8

Sekalung penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua guru yang terlibat secara langsung atau tidak bagi menjayakan  Program Alam Menengah Tahun 2023. Terima kasih dan syabas juga kepada semua peserta atas kerjasama dan memberi perhatian sepanjang sesi ceramah. Semoga semua peserta telah bersedia melangkah ke alam menengah dengan berbekalkan maklumat yang disampaikan oleh dua orang penceramah dalam Program Alam Menengah dan seterusnya memberi impak yang positif kepada para peserta. 

Bersama-sama ini dilampirkan gambar-gambar yang sempat dirakamkan sepanjang program berlangsung: Lagi laporan Program Alam Menengah dalam blog Bimbingan dan Kaunseling, sila klik di sini.
Terima kasih..

No comments:

Post a Comment