Murid 2013

... SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP

Monday, October 17, 2011

SAMBUTAN HARI KANAK-KANAK PERINGKAT SEKOLAH SESI PETANG

Sambutan Hari Kanak-Kanak peringkat sekolah telah diadakan pada 11 Oktober 2011. Objektif Hari Kanak-Kanak diadakan antaranya adalah sebagai satu acara penghormatan dan pengiktirafan oleh pihak sekolah dan masyarakat kepada generasi kanak-kanak. Selain itu dapat memberi kesedaran kepada masyarakat akan peranan dan tanggungjawab untuk memelihara hak serta masa depan kanak-kanak di Malaysia.

Majlis tersebut telah dirasmikan oleh En. Sukimin Bin Juki, Guru Besar Sekolah Kebangsaan Taman Putra Perdana. Pada hari tersebut juga adik Aniq Iqbal Bin Zulkarnain dari kelas 3 Seraya telah diumumkan sebagai Tokoh Kanak-kanak sesi petang. Adik Aniq Iqbal Bin Zulkarnaian ialah seorang pengawas yang sangat berdedikasi, sopan santun, suka menolong guru-guru dan rakan-rakan. Beliau adalah contoh terbaik bagi murid-murid lain di sesi petang.

Pertandingan sukaneka bagi tahun 1 hingga 3 juga telah diadakan selepas waktu rehat. Murid-murid juga telah diberi air kotak susu 1 Malaysia. Syabas diucapkan kepada semua guru dan murid yang telah bekerjasama dalam menjayakan Sambutan Hari Kanak-Kanak peringkat sekolah sesi petang.


No comments:

Post a Comment