... SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...TEL: 03-83119204...FAX: 03-83119234...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...TEL: 03-83119204...FAX: 03-83119234...SELAMAT DATANG KE BLOG SKTPP...TEL: 03-83119204...FAX: 03-83119234...

Wednesday, July 10, 2013

KARNIVAL PENDIDIKAN KAUNSELING KERJAYA

          Bertemakan "Sains & Teknologi Penjana Wawasan Negara", Pejabat Pendidikan Daerah Sepang dengan kerjasama Majlis Guru Kaunseling Daerah Sepang telah berjaya mengadakan Karnival Pendidikan Kaunseling Kerjaya yang bertempat di SMK Dato' Abu Bakar Baginda. Program ini telah dirasmikan oleh En. Saidi b Saari yang merupakan Penolong Pengarah Kanan, Bidang Bimbingan & Kaunseling, Unit Hal Ehwal Murid di Jabatan Pelajaran Selangor.
          Antara aktiviti yang dilaksanakan sepanjang program ini untuk kategori sekolah rendah ialah Folio Kerjaya, Melukis Poster Kerjaya dan Model Kerjaya. Unit Bimbingan & Kauseling, SKTPP telah menghantar wakil murid untuk semua kategori yang dipertandingkan. 
          Dalam pertandingan tersebut, SKTPP telah terpilih sebagai pemenang untuk kategori Folio Kerjaya dan mendapat tempat ketiga. Manakala dalam kategori Lukisan Poster Kerjaya pula telah berjaya merangkul  Naib Johan.

Folio Kerjaya - tempat ke-3

  1. Zulaikha
  2. Nur Wardina Balqis
  3. Nur Aina Batrisyia
  4. Nur Hazmiera
Melukis Poster Kerjaya - Naib Johan
  1. Nur Qistina
Antara paparan menarik sepanjang pelaksanaan program

Para pemenang mengambil gambar bersama En Saidi B Saari, Penolong Pengarah Kanan , Unit HEM di JPS

Peserta Folio Kerjaya membuat pembentangan di hadapan juri  di samping sesi soal jawab

Pemenang Kategori Folio Kerjaya

Peserta membuat pembentangan untuk kategori  Model Kerjaya

Peserta Kategori Model Kerjaya bergambar bersama murid-murid dari sekolah lain

Pemenang kategori Melukis Poster Kerjaya
Adik Nur Qistina bersama hasil lukisannya


Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua  murid yang terlibat dan juga kepada ibu bapa yang banyak memberikan sokongan.

No comments:

Post a Comment